קטע מהעבודה

משחר ההיסטוריה התקיימו פעילויות ותהליכי שיטור אשר מטרתם הייתה לשמור על הסדר והביטחון בחברה . למעשה, שיטור ומשטרה קיימים במידה מסוימת בכל חברה אנושית. המושג 'שיטור' רחב יותר מהמושג 'משטרה', שייעודה להבטיח את קיומם של סדר חברתי, ביטחון אישי וסדרי שלטון. ללא המשטרה כל אלה לא יכולים להתקיים (Klockars & Mastrofski, 1991).

ככלל, שיטור נועד לספק את הצורך הבסיסי לביטחון האדם ורכושו, והוא קיים עוד מתקופות קדומות. יישום רעיון השיטור החל כבלתי פורמלי בקרב קהילות קטנות, שאורח חייהן התנהל באמצעות סדרי שלטון פנימיים ובמהלך השנים חלו בו תמורות, עד אשר הפך מבלתי פורמאלי לשיטור ממוסד כפי שקיים כיום ברוב מדינות העולם. המונח שיטור פורמאלי מתייחס לפעולות מאורגנות וממוסדות מצידה של המשטרה, הפועלת מתוקף סמכות שניתנה לה (Dantzker, 1999).

בעולם האקדמי, ובעיסוק השיטור המודרני, יש להתייחס לשני מונחים בסיסיים ומשמעותיים שטבע ברודר (1983). שיטור גבוה (High Police) – עוסק בעיקר במאקרו-פשיעה, המהווה איום על המדינה (כמו איום טרור, פשע מאורגן, סמים בהיקף רחב, הגירה בלתי חוקית, וכו') (Brodeur, 1983). עם תופעות פשיעה מסוג זה מתמודדת המשטרה באמצעות ארגוני ומערכי חקירות ומודיעין ויחידות מיוחדות, וכן באמצעות שיתוף הפעולה עם גופים וארגונים עמיתים כמו צה"ל, שב"כ ועוד. על פי רוב, פעולות המשטרה להתמודדות עם פשיעה מהסוג הזה אינן מתפרסמות בתקשורת ולא נמסר מידע לציבור (קייסי, 2017, עמ' 15). המושג השני שטבע ברודר (1983), הוא שיטור נמוך (Low Police) – עוסק בשיטור הקלאסי המסורתי. במילים אחרות, התמודדות עם פשיעה ועבריינות בהתאמה לצורכי הציבור (Brodeur, 1983). בחלק ממדינות המערב, השיטור הקלאסי עוסק בפעילות בשותפות עם הקהילה, ומכאן השימוש במונח "שיטור קהילתי" (Community Policing) רווח במדינות רבות (קייסי, 2017, עמ' 15).


תוכן עניינים

מבוא:. 3

סקירת ספרות:. 5

פרק ראשון – המשטרה ופעולות השיטור:. 5

רקע היסטורי:. 5

שיטור קהילתי:. 6

פרק שני – האוכלוסייה במזרח ירושלים:. 8

פרק שלישי – מערכת היחסים בין האוכלוסייה הערבית לבין משטרת ישראל:. 10

השיטור באוכלוסייה הערבית:. 10

שיטור יתר:. 12

אמון הציבור:. 13

שיפור רמת הביטחון האישי במגזר הערבי וחיזוק הביטחון בירושלים:. 14

מתודולוגיה:. 15

ממצאים:. 16

דיון:. 18

סיכום:. 20

ביבליוגרפיה:. 21

נספחים:  25

פרטים נוספים

סמינריון בנושא השיטור הקהילתי במזרח ירושלים

מק"ט

880250

מספר עמודים

27

מספר מילים

8264

מספר מקורות בעברית

35

מספר מקורות באנגלית

15

מחיר (כולל מע"מ)

399 ₪


אפשרויות תשלום

אפשרויות התשלום לרכישת החומר האקדמי הם: כרטיסי האשראי המוכרים בארץ מכל הסוגים, PayPal, או העברה בנקאית (בתיאום טלפוני מראש ) 24 שעות ביממה.
מיד לאחר ביצוע ואישור התשלום העבודה תשלח למיל שהוזן בעת הרכישה. לתיאום תשלום דרך הטלפון ניתן להתקשר לטלפון מספר: 052-4041788


Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/academicstock/public_html/detail-page.php on line 444